Kaksi uutta yhtiötä ODIN Finland –rahastoon!

Lokakuun aikana sijoitimme kahteen uuteen yhtiöön, Terveystaloon ja Ahlstrom-Munksjöhön.

Osallistuimme Terveystalon listautumisantiin. Meillä oli tilaisuus tutustua tähän Suomen johtavaan yksityisiä terveyspalveluita tarjoavaan yhtiöön jo hyvissä ajoissa ennen listautumista. Terveystalo toimii kasvavilla ja rakenteellisesti houkuttelevilla markkinoilla. Valtakunnallinen verkosto, yli 180 toimipistettä, mahdollistavat kokonaisvaltaisen palvelemisen sekä yksityisille, yritys että julkisen terveydenhuollon potilaille. Terveystalon markkinaosuus yrityskentässä on noin 30 %. Suomen kaikista lääkärikäynnistä hoidetaan Terveystalolla yli 12 %.

Pidämme yhtiöstä. Terveystalo on markkinajohtaja vahvalla ”brändillä” kasvavilla ja rakenteellisesti houkuttelevilla markkinoilla. Digitaaliset työkalut, asiakaskeskeinen hoito ja entistä laajemmat kanavat asiakkaiden palvelemiseen tehostavat yhtiön toimintaa ja parantavat yhtiön tuloksenteko kykyä. Myös surullisen kuuluisa sote- uudistus on mahdollisuus yhtiölle tulevaisuudessa.

Suomen terveydenhuollon markkinoiden koko on huomattava, yli 14 mrd. euroa, ja niiden vuotuinen kasvu viimeiset 15 vuotta on ollut 5 % luokkaa ja sen odotetaan kasvavan houkuttelevalla vauhdilla kaikissa asiakasryhmissä jatkossakin. Kokonaismarkkinasta, yksityisen terveydenhuollon osuus on noin 3,3 mrd. euroa eli noin 23 %. Yksityisten yhtiöiden osuus terveydenhuollon markkinoista voidaan olettaa kasvavan julkisten kustannuksella Suomessa jatkossakin.

 

Ahlstrom-Munksjö. Yhtiön maailmanlaajuinen asema kapeilla tuotealueilla, kuten suodatinmateriaaleissa, koristepapereissa, irrokepohjapapereissa sekä kompostoituvissa elintarvike- ja juomapakkauksissa herätti mielenkiintomme. Asiakaslähtöisyys ja tuotteiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa luo vahvoja kilpailuetuja yhtiöille. Yhdistymisen myötä näemme, että uusi yhtiö on valmis kannattavaan kasvuun ja uskomme, että yhtiö pystyy parantamaan kannattavuutta omilla toimenpiteillä, puhumattakaan saavutettavista synergiaeduista. Yhtiö on suomalainen julkinen osakeyhtiö, jolla on pääkonttori Tukholmassa ja se on listattu sekä Helsingin että Tukholman pörsseissä. Yhtiö on myös mukana ODIN Sverige rahastossa.

Kirjoittanut

Stefan Haglund

toimitusjohtaja, ODIN Rahastot

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.