Makrokatsaus: Heikot markkinat syyskuussa

Finanssimarkkinoita leimasi myös syyskuussa geopoliittinen levottomuus, ja etenkin kehittyvät markkinat kehittyivät heikosti.

Oslon pörssi pysyi suhteellisen hyvissä lukemissa ja päätyi kuukauden lopulla vain aavistuksen miinukselle (–0,1 prosenttia).

Amerikan osakemarkkinoiden volatiliteettia mittaava VIX-indeksi, jolla voidaan määrittää markkinoiden riskinottohalukkuutta, nousi kuukauden aikana. USA:n Isis-järjestöä (Islamic State) vastaan suuntaamien ilmaiskujen tehostaminen Irakissa ja Syyriassa vähensi osaltaan sijoittajien riskinottohalukkuutta. Sama vaikutus oli Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin seurauksena asetetuilla pakotteilla.

Skotlannissa järjestettiin 18. lokakuutta maan itsenäisyyttä koskeva kansanäänestys, ja 55,3 prosenttia äänesti Isosta-Britanniasta irrottautumista vastaan. Finanssimarkkinat reagoivat äänestystulokseen myönteisesti.

Kuukauden loppupuolella Aasian pörssit, varsinkin Hang Seng -pörssi, lähtivät laskuun Hong Kongissa järjestettyjen mielenosoitusten seurauksena.

Makrokatsaus ODIN 9 2014

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.