Makrokatsaus: Helmikuussa laajaa nousua

Helmikuuta leimasivat Kreikan uuden hallituksen ja EU:sta, IMF:stä ja Euroopan keskuspankista EKP:stä muodostuvan niin kutsutun troikan väliset neuvottelut.

Kreikan pääministeri Tsipras ja hänen puolueensa Syriza voittivat Kreikassa pidetyt vaalit lupaamalla helpotuksia säästötoimenpiteisiin ja velkajärjestelyistä käytäviä uusia neuvotteluja.

Toistaiseksi Kreikan hallitus ei ole saavuttanut kovinkaan merkittäviä tuloksia. Helmikuun lopussa kävi selväksi, että Kreikan lainaohjemaa jatketaan neljällä kuukaudella. Vastineeksi hallitus lupaa esitellä uudistuspaketin, joka edellyttää lisää rakenteellisia uudistuksia ja valtiollisen omistuksen vähentämistä.

Osakemarkkinat reagoivat myönteisesti siihen, että Kreikan irtautuminen euroalueesta näyttää nyt aiempaa epätodennäköisemmältä. Markkinoiden volatiliteetti laski, mikä käy ilmi tästä volatiliteettia kuvaavasta VIX-indeksistä. Myönteinen tekijä on myös Venäjän ja Ukrainan välinen 15. helmikuuta voimaan tullut aselepo, joka kuitenkin tuntuu aseleposopimuksen monien rikkomusten takia hyvin hauraalta. Öljyn tynnyrihinta kohosi helmikuussa noin 60 dollariin.

Lue koko raportti: Makrokatsaus ODIN – Helmikuu 2015

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.