Makrokatsaus: Osakkeet nousussa huhtikuussa

Huhtikuu oli suotuisa useimmissa suurissa pörsseissä. Kehittyvien maiden paluu oli erityisen voimakasta, ja etenkin kiinalaisten osakkeiden kurssikehitys oli vahvaa.

Hongkongissa noteeratuista kiinalaisista osakkeista muodostuva MSCI China -indeksi nousi huhtikuussa peräti 17 prosenttia.

Oslon pörssi hyötyi öljyn hinnannoususta ja teki 15. huhtikuuta uuden huippunoteerauksen 661 pistettä. Norjan kruunu on kuitenkin vahvistunut viime aikoina. Tämä on osaltaan vaikuttanut kielteisesti norjalaisiin osakkeisiin, ja Oslon pörssi vajosi jälleen jonkin verran kuun loppupuolella.

Finanssimarkkinoiden volatiliteetti oli alhainen, mikä käy ilmi viereisessä kuvassa esitetystä amerikkalaisesta VIX-indeksistä. Tämä on myönteinen asia osakkeille ja yrityslainoille. Kreikan velkaneuvottelut ja Isossa-Britanniassa 7. toukokuuta pidettävät vaalit ovat markkinoiden huomion kohteena, mutta ne eivät kuitenkaan tällä hetkellä vaikuta olennaisesti markkinoiden volatiliteettiin.

ODINin makrokatsaus 4 2015

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.