Makrokatsaus: Positiivista markkinakehitystä helmikuussa

Osakkeet kehittyivät pääasiassa mukavasti helmikuussa, ja nousua tapahtui sekä kehittyneillä että kehittyvillä markkinoilla.

Yhdysvalloissa tehtiin uusia ennätyksiä ja sekä Dow Jones, S&P 500 että Nasdaq-indeksi kipusivat all time high -tasolle. Amerikkalaisten pörssien tuotto oli noin 4–5 prosenttia, kun taas Euroopan, Kiinan ja Brasilian suurimmat pörssit pääsivät 2–4 prosentin tuottoon helmikuussa.

Tähän mennessä saadut talouden tunnusluvut vuodelta 2017 ovat suurelta osin yllättäneet positiivisesti ja edistäneet hyvää tunnelmaa rahoitusmarkkinoilla. Vaikka Euroopan ja Yhdysvaltain poliittisilla riskeillä on huomattava potentiaalinen vaikutus markkinoihin, nyt ei näy merkkejä suuremmasta levottomuudesta markkinoilla. Volatiliteettia kuvaava VIX-indeksi näyttää markkinoilla vain pientä heilahtelua, joka kuitenkin lisääntyi kuukauden loppua kohti. Heilahtelun taso on kuitenkin edelleenkin matala, mikä osoittaa, että rahoitusmarkkinatoimijat suhtautuvat myönteisesti riskin ottoon.

Lue koko raportti tästä: ODINin makrokatsaus 2 2017

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.