Makrokatsaus: Toukokuun kehitys melko vaisua

Maailman osakemarkkinat kehittyivät kokonaisuutena katsoen melko vaisusti huolimatta siitä, että useilla markkinoilla oli toukokuussa nähtävissä paljon liikehdintää.

Kehittyvien talouksien maista etenkin Kiinan ja Brasilian osakemarkkinat painoivat indeksiä alaspäin. Oslon pörssi nousi noin prosentin verran, ja öljyn tynnyrihinta pysytteli toukokuussa suhteellisen vakaasti 65 dollarissa.

Euroopassa toukokuuta leimasivat yhä Kreikan ja sen velkojien väliset neuvottelut, ja rahoitusmarkkinoiden tunnelmat aaltoilivat laidasta laitaan riippuen siitä, saatiinko neuvotteluista hyviä vai huonoja uutisia. Kreikan rahat loppuvat pian, ja IMF:lle maksettavat suuret velat erääntyvät kesäkuun lopussa, johon mennessä asiaan on pakko löytyä ratkaisu.

Konservatiivien saama vaalivoitto poisti poliittisen epävarmuuden Isossa-Britanniassa, mihin markkinat reagoivat suopeasti. Ison-Britannian EU-jäsenyyttä koskevat keskustelut, joita käydään ennen vuodeksi 2017 luvattua kansanäänestystä, saattavat kuitenkin jatkossa aiheuttaa levottomuutta brittimarkkinoilla.

Lue koko katsaus: ODINin makrokatsaus 5 2015

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.