ODIN perustaa Small Cap -rahaston – ja rekrytoi menestyneen salkunhoitajan Handelsbankenista

Jonathan Schönbäck (41) on rekrytoitu ODINille perustamaan uusi Small Cap -rahasto pohjoismaisille markkinoille.

ODIN lanseeraa nyt ensimmäistä kertaa rahaston, joka keskittyy pienempiin pohjoismaisiin yrityksiin. Uutta rahastoa johtamaan on rekrytoitu menestynyt salkunhoitaja Jonathan Schönbäck Handelsbankenista.

ODIN näkee valtavat mahdollisuudet pohjoismaisissa pienyrityksissä

– Tämä Small Cap -rahasto keskittyy ensisijaisesti ruotsalaisiin pienyrityksiin, mutta siihen poimitaan myös muissa pohjoismaissa toimivia yrityksiä. Rahasto hyödyntää mahdollisuutta saada pitkällä aikavälillä lisätuottoa pohjoismaisista ja erityisesti ruotsalaisista pienyrityksistä. Ruotsalaiset pienyritykset ovat edellisen vuosikymmenen aikana kehittyneet paremmin kuin amerikkalaiset, eurooppalaiset ja muissa Pohjoismaissa toimivat pienyritykset. Uskomme, että tämä trendi jatkuu, kertoo ODINin sijoitusjohtaja Vegard Søraunet.

– Rekrytoimalla Jonathanin saamme kokeneen ja jo menestyneen salkunhoitajan vetämään tätä rahastoa, Søraunet lisää.

Sopii täydellisesti ODINin sijoitusfilosofiaan

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Jonathan liittyy ODINin tiimiin. Jonathan työskenteli aikaisemmin Handelsbankenissa. Siellä hän vastasi Handelsbanken Sverige Selektiv- ja AstraZeneca Allemansfond -rahastoista vuodesta 2014 alkaen yltäen hyviin tuloksiin. Handelsbanken Sverige Selektivillä on viisi Morningstar-tähteä, joten sen tuotto kuuluu luokkansa parhaan 10 prosentin joukkoon. Hän on onnistunut noudattamalla Handelsbankenin filosofian ja konseptin kurinalaisesti, sanoo Søraunet.

Hän on noussut Ruotsiin sijoittavien rahastojen parhaiden salkunhoitajien joukkoon edellisten viiden vuoden aikana ja AstraZeneca Allemansfondin salkunhoitajana edellisen 10 vuoden aikana. Hän on saanut osaamisensa Pohjoismaihin sijoittamisesta toimiessaan Handelsbanken Norden Selektiv -rahaston avustavana salkunhoitajana.

– Jonathan on jo pitkään ollut tiukka kilpailijamme Ruotsin markkinoilla, joten meille on erittäin mukava, että hän liittyy joukkoomme, kertoo Søraunet.

Menestys perustuu korkeaan aktiiviseen osuuteen, salkkujen keskittämiseen ja laatuun

– Jonathanin salkunhoitotyyli sopii täydellisesti ODINin sijoitusfilosofiaan. Sen avulla löydämme parhaat yritykset rahastoihimme. Hänen Handelsbankenissa saavuttamansa menestys perustui rahaston korkeaan aktiiviseen osuuteen, millä hän saavutti merkittävästi vertailuindeksiä paremman tuoton. Lisäksi hänen rahastonsa oli keskittyneet muutamiin laadukkaisiin yrityksiin, eli hänen tapansa toimia muistuttaa ODINin mallia, sanoo Søraunet.

ODIN Small Cap aloittaa vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä

– Uusi ODIN Small Cap -rahasto aloittaa vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Jonathan aloittaa meillä jo tänä kesänä valmistelemalla uutta rahastoa, tapaamalla mahdollisia sijoittajia ja perehtymällä uusiin sijoituskohteisiin. Hän tulee myös työskentelemään ODIN Sverige rahaston salkunhoidon parissa, kertoo Søraunet.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.