Rahastojen sulautuminen

ODIN toivoo, että ODIN Finland -rahasto sulautetaan ODIN Norden -rahastoon ja ODIN Energi -rahasto sulautetaan ODIN Global -rahastoon.

Näiden rahastojen osuudenomistajat saivat 29. elokuuta 2019 tiedon toivotuista sulautumisista. Sulautumista käsitellään 17. syyskuuta 2019 varta vasten Oslossa järjestettävässä osuudenomistajien kokouksessa. Suunniteltu sulautumispäivä on 22.11.2019.

Miksi ODIN Finland -rahasto kannattaa sulauttaa ODIN Norden -rahastoon?
Suomeen sijoittavaan ja 100-prosenttisesti Suomen markkinoilla toimivaan rahastoon on viime vuosina kohdistunut vain vähän kiinnostusta. Uskomme, että ODIN Norden tyydyttää Suomeen suuntautuvan sijoituskysynnän riittävästi. Lisäksi ODIN Norden -rahaston hallinnointipalkkio on tällä hetkellä pienempi.

Miksi ODIN Energi -rahasto kannattaa sulauttaa ODIN Global -rahastoon?
Rahastoon sijoittavien asiakkaiden määrä on viime vuosina vähentynyt. Rahasto on kiinnostanut uusia asiakkaita vain laimeasti. Kun ODIN Energi sulautetaan ODIN Global -rahastoon, osuuksien omistajat voivat edelleen sijoittaa energiatoimialaan, mutta ODIN Global -rahaston sijoitusmandaatti on laajempi ja se sijoittaa useille toimialoille.

Sulautuminen on tärkeä askel ODINin yleisessä strategiassa, jonka mukaan pyrimme keskittämään salkkuamme ja sillä tavalla parantamaan tekemiemme sijoituspäätösten kokonaislaatua. Olemme vakuuttuneita siitä, että tästä on hyötyä kaikille osuudenomistajillemme salkunhallinnan tulostemme parantuessa vastaisuudessa entisestään.

 

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.