Rune Selmar eroaa ODIN Forvaltningin toimitusjohtajan tehtävästä

Rune Selmar on päättänyt siirtyä syrjään ODIN Forvaltningin toimitusjohtajan tehtävästä. Hän ilmoitti tästä hallituksen kokouksessa tiistaina syyskuun 17. päivänä.

– On ollut ilo johtaa ODINia seitsemän edellistä vuotta. Huomenna täytän 60 vuotta, ja aika aikaa kutakin. Olen ylpeä siitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan työskennellessäni täällä. Haluan myötävaikuttaa siihen, että toimitusjohtajan vaihtuminen sujuu mahdollisimman hyvin, Rune Selmar sanoo.

Rune Selmar on toiminut ODIN Forvaltningin toimitusjohtajana vuodesta 2012. Kun hän aloitti, yritys oli jo osa SpareBank 1 -konsernia, ja se oli sopeutettava pankkiomisteisen rahastoyhtiön tehtävään.

– Hallitus kiittää Rune Selmaria vahvasta panoksesta. Hän on onnistunut saamaan aikaan uutta kannattavuutta ja kasvua, mutta rahastoala kohtaa nyt monia uusia haasteita. Selmar on itse pyytänyt eroa, ja hallitus kunnioittaa tätä päätöstä. Haluamme nyt löytää uuden johtajan, joka luotsaa ODINia eteenpäin, kertoo ODIN Forvaltningin hallituksen puheenjohtaja Joachim Høegh-Krohn.

SpareBank 1 -konserni hyödyntää Selmarin osaamista konsernin johdon neuvonantajana.

Sijoitusstrategia pysyy ennallaan
ODIN Forvaltning on vuodesta 1990 alkaen toiminut aktiivisena ja vastuullisena rahastoyhtiönä pitkän aikavälin tähtäimellä. ODIN noudattaa selkeää työskentelymenetelmää ja sijoitusfilosofiaa. – Tämä pysyy ennallaan toimitusjohtajan vaihtumisesta huolimatta, kertoo sijoitusjohtaja Vegard Søraunet.

– Sijoitusstrategiamme pysyy muuttumattomana. Meillä on voimakas halu kasvaa tulevina vuosina. Rune Selmarin merkitys on ollut keskeinen. Jatkamme hänen aloittamaansa hyvää työtä, kertoo Søraunet.

Väliaikainen toimitusjohtaja valittu
ODIN Forvaltningin hallituksen varapuheenjohtaja Bjørn Kristiansen, joka johtaa Sparebank 1 Nord-Norgea, valittiin hallituksen kokouksessa ODIN Forvaltningin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi alkaen 18.9.2019. Kristiansen on aikaisemmin johtanut SpareBank1 Nord-Norge Securities ASA:a ja SNN Marketsia, joten hänellä on vankka kokemus finanssimarkkinoista. Hän on valmistunut ekonomiksi vuonna 1990 ja hän on 53-vuotias.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.