Ny förvaltare av ODIN Fastighet

Øystein Bogfjellmo, 32 år, är ny förvaltare av ODIN Fastighet från den 1 november 2018. Han kommer närmast från en anställning som analytiker hos ODIN Förvaltning.

Øystein Bogfjellmo tar över ansvaret att förvalta ODIN Fastighet från tidigare förvaltaren Thomas Nielsen. Nielsen, som har förvaltat fonden de senaste fyra åren, har tackat ja till nya möjligheter utanför ODIN.

Kompetensen är ”mitt i prick” för fastighetsfonden

”Vi är mycket nöjda med att Øystein har tackat ja till tjänsten som förvaltare av ODIN Fastighet. Utöver tidigare erfarenhet som aktieanalytiker har han god erfarenhet av de norska och internationella obligationsmarknaderna. Det är centralt eftersom värdeutvecklingen i de företag som fonden investerar i delvis drivs av utvecklingen på den underliggande räntemarknaden. Øystein har länge följt den nordiska fastighetssektorn mycket noga, och jag är helt säker på att han kommer att göra ett utmärkt jobb som förvaltare av ODIN Fastighet”, säger investeringsdirektör Vegard Søraunet.

Øystein Bogfjellmo kom till ODIN från SEB Markets i januari 2018 där han har arbetat som analytiker inom både aktie- och obligationsmarknaden. I ODIN har hans arbetsområde som analytiker varit att täcka bland annat fastighetsbranschen, samt den norska och internationella obligationsmarknaden. Øystein har en Master i Investment Management från Case Business School i London.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja som förvaltare för ODIN Fastighet. ODINs förvaltningsmiljö är på flera sätt unik, och känd i marknaden för att göra ett mycket solitt arbete. Investeringsfilosofin är helt i linje med min egen vision om hur man skapar långsiktigt värde över tiden, så för mig är detta en fantastisk möjlighet att i ännu högre grad få bidra till de fina resultaten, säger Øystein Bogfjellmo.

Øystein Bogfjellmo tillträder sin tjänst som förvaltare för ODIN Fastighet den 1 november 2018.

”Øystein kommer att få en bra introduktion av Thomas Nielsen, som har förvaltat fonden de senaste fyra åren. Han kommer att arbeta nära både Thomas och mig under en övergångsperiod för att säkerställa en välskött övergång av förvaltaransvaret”, säger Vegard Søraunet.

För mer information kontakta:

Vegard Søraunet, Investeringsdirektör ODIN Förvaltning: + 47 913 344 30 | vs@odinfond.no

Øystein Bogfjellmo, Förvaltare ODIN Fastighet: +47 920 270 99 | oystein.bogfjellmo@odinfond.no

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.