Vegard Søraunet lopettaa ODIN Forvaltningin sijoitusjohtajana

Vegard Søraunet on päättänyt etsiä uusia haasteita ODINin ulkopuolelta ja luopua salkunhoitajan ja sijoitusjohtajan tehtävistä 9.6. Sijoitusjohtajan tehtävästä vastaa tämän jälkeen toimitusjohtaja Bjørn Kristiansen.

– Haluan kiittää Vegardia hänen ponnisteluistaan ODINilla lähes 15 vuoden ajan. Hän on osallistunut ODIN-mallin kehittämiseen ja jättänyt jälkensä yrityksen tulevaisuuteen. Hän jättää jälkeensä vankan hallintaorganisaation, joka on voittanut useita palkintoja vuonna 2020. Toivotamme Vegardille onnea varmoina siitä, että ODIN:n vahva salkunhoitotiimi yltää jatkossakin hyviin tuloksiin asiakkaittemme hyödyksi”, sanoo ODIN:n toimitusjohtaja Bjørn Kristiansen.

Vegard Søraunet aloitti ODIN:illa analyytikkona vuonna 2006. Hän on toiminut vastuullisena salkunhoitajana useissa ODINin suosituimmissa rahastoissa. Vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut sekä sijoitusjohtajana että ODIN Norden- ja ODIN Sverige-rahastojen vastaavana salkunhoitajana.

– Haluan kiittää ODINia mielenkiintoisesta ja opettavaisesta ajasta. Siirryn pois ODINilta huolellisen harkinnan tuloksena. Osakerahastojen hallinnointi ajaa minua eteenpäin vahvimmin. Siksi haluan vastaisuudessa keskittyä siihen nykyistä enemmän. Haluan katsoa taaksepäin ylpeydellä. Osallistuin muun muassa kansainvälisen salkunhoitamisen rakentamiseen ja yhdessä ruotsalaisen tiimin kanssa uudistin ODINin liiketoiminnan Ruotsissa.  Olen myös ylpeä siitä, että olen myötävaikuttanut ODINin sijoitusfilosofian kehittämiseen, ja yhteisistä saavutuksistamme haastavina aikoina – sekä finanssikriisin että nyt myös koronakriisin aikana”, Vegard Søraunet sanoo.

Bjørn Kristiansen ottaa CIO-tehtävän vastuulleen

Vegard on ODIN:n käytettävissä 1.9. saakka, mutta hän on luovuttanut salkunhoitovastuun uusille salkunhoitajille. CIO-tehtävän ottaa vastuulleen ODINin toimitusjohtaja Bjørn Kristiansen, joten organisaatio palaa tilaan, jossa se oli ennen kuin Vegard otti tämän tehtävän vastatakseen.


Näin ODIN Sverige- ja ODIN Norden -rahastoja hallinnoidaan vastaisuudessa

Vegardin hallinnoimia rahastoja hallinnoidaan jatkossakin ODINin sijoitusfilosofian mukaisesti. Rahastot saavat kokeneet ja taitonsa osoittaneet salkunhoitajat.

ODIN Sverige -rahaston salkunhoitajana aloittaa Jonathan Schönbäck. Hän toimii nykyään ODIN Small Cap -rahaston salkunhoitajana. Jonathan on kokenut ja ansioitunut salkunhoitaja, jolla on laaja kokemus ruotsalaisista yhtiöistä. Jonathan aloitti ODINilla vuonna 2019. Hän sijoittui tuolloin kaikkien Ruotsi-rahastojen salkunhoitajien kakkoseksi. Hän hallinnoi 11 vuotta ruotsalaista laatuyrityksiin keskittyvää rahastoa.

ODIN Norden -rahaston salkunhoitajaksi tulee Vigdis Almestad joka on työskennellyt pitkään ODINilla. Hän on kokenut ja ansioitunut salkunhoitaja, jolla on laaja kokemus ODIN-malliin perustuvasta hallinnasta. Vigdis toimii jatkossa sekä ODIN Nordenin että ODIN Norge rahaston salkunhoitajana.

Salkunhoitajien työn tukemiseksi ODIN panostaa jatkossakin omiin analyyseihinsä. Siksi ODIN vahvistaa nykyistä organisaatiota uusilla analyytikoilla, jotka noudattavat yrityksen omaa ODIN-analysointimallia.

 

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.