Kestävyysraportti ODIN Rahastot 2020

Vuonna 2020 työmme vastuullisuuden edistämiseksi nousi uudelle tasolle. Olemme kehittäneet strategian, rakennetta ja raportointia sisäisesti ja samalla keskittyneet sijoituskohteisiimme.

Huolimatta siitä, että vuonna 2020 matkustamista ja fyysisiä tapaamisia jouduttiin rajoittamaan, pidimme runsaasti yhteyttä rahaston sijoituskohteisiin. Vuoropuhelu yritysten kanssa on siirtynyt fyysisistä neuvotteluhuoneista digitaalisiin ratkaisuihin. Keväällä yritysjohtajien kanssa käytävissä keskusteluissa keskityttiin pitkälti Covid-19-virukseen. Miten yhteiskunnan sulkeminen vaikuttaa yrityksiin taloudellisesti? Entä henkilöstön työtilanteeseen ja työpaikkojen säilyvyyteen? Olemme pitkän aikavälin omistajana kehottaneet leikkaamaan osingoista ja keskittymään taseen vahvistamiseen.

Myös yhtiökokouskaudesta tuli edellisvuonna erilainen. Osa kevään yhtiökokouksista siirrettiin myöhemmiksi, mutta suurin osa niistä järjestettiin digitaalisesti. Syksyllä havaittiin selkeästi, että pandemia kestää jonkin aikaa, joten yritysten piti valmistautua haastavan arjen jatkumiseen. On ilahduttavaa nähdä, että suurin osa sijoituskohteistamme on pärjännyt hyvin koko tämän vuoden ajan.

Vuoropuhelun ja aktiivisen omistamisen lisäksi haluamme löytää hyviä yrityksiä, jotka hyötyvät pitkän aikavälin trendeistä. Salkuistamme löytyy monia yrityksiä, jotka omalla tavallaan edistävät parempaa tulevaisuutta. Mutta hyviäkin yrityksiä voivat kehittää, ja olemme niissä aktiivisia omistajia. Korkopuolella lasketaan liikkeeseen yhä enemmän ympäristöystävällisiä joukkovelkakirjoja. Tämä on oiva keino edistää myönteistä muutosta. Olemme lisänneet keskittymistä ympäristöystävällisiin joukkovelkakirjoihin.

Kestävyysraportista löydät esimerkkejä vuoropuheluista, joita olemme käyneet sijoituskohteidemme kanssa vuoden 2020 aikana, sekä yleiskatsauksen siitä, miten olemme äänestäneet yhtiökokouksissa.

 

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.