Elä säästöilläsi ja kiinteillä nostoilla

Rahastosäästäminen tarkoittaa, että säästöt tekevät kovasti työtä puolestasi. Se ei siis tarkoita, että sinun itse pitää tehdä lujasti töitä säästöjesi edestä.

On miltei mahdotonta tietää, mikä on paras ajankohta ostaa tai myydä osakerahastojen osuuksia. Onneksi on olemassa ratkaisu, jonka avulla voidaan vähentää oston tai myynnin epäsuotuisan ajankohdan aiheuttamien vaikutusten riskiä.

  • Sijoita rahastoon vähitellen (säännöllisellä säästämisellä tämä tapahtuu automaattisesti)
  • Säilytä rahasto-osuutesi pitkään
  • Luovu rahasto-osuuksistasi vähitellen

Luopuessasi vähitellen rahasto-osuuksistasi taloudellinen tilanteesi kohenee jatkuvasti, minkä ansiosta sinulle tarjoutuu mahdollisuuksia, jollaisia sinulla ei olisi muuten ollut.Loput säästöistäsi ovat edelleen sijoitettuina rahastoon ja seuraavat osakemarkkinoiden kehitystä.

Aiempaa väljempi taloudellinen tilanne

Tämän ratkaisun ansiosta säästäminen tapahtuu itsestään, ja sinulla on vapaus nauttia eläkeiässä nykyistä hieman väljemmästä taloudellisesta tilanteesta. Voit esimerkiksi lähteä kauan kaipaamallesi elämysmatkalle, hankkia jotakin uutta kotiin tai lahjoja lapsille ja lastenlapsille.

Voit käyttää rahaa haluamallasi tavalla

Luopuessasi vähitellen rahasto-osuuksistasi taloudellinen tilanteesi kohenee jatkuvasti, minkä ansiosta sinulle tarjoutuu mahdollisuuksia, jollaisia sinulla ei olisi muuten ollut.Loput säästöistäsi ovat tällöin edelleen sijoitettuina rahastoon ja seuraavat osakemarkkinoiden kehitystä.Voit olettaa niiden tuottavan pitkällä aikavälillä paremmin kuin muissa säästövaihtoehdoissa.