Vaurastu vähitellen – aloita rahastosäästäminen!

Useimmat osakesäästämiseen ryhtyvät ihmiset pyrkivät saamaan säästöilleen korkeamman tuoton kuin he muuten saisivat. Historiallisesti katsoen osakkeet ovat tarjonneet kuusi prosenttipistettä korkeamman vuotuisen tuoton kuin pankkisäästäminen. Tämä ansiosta näkyviä tuloksia alkaa syntyä nopeasti.

Norja – lottomaa

Vaikka lottovoiton todennäköisyys riviä kohden on ainoastaan 1:5,4 miljoonaan, monet norjalaiset ovat kuitenkin innokkaita pelaajia. Jos pelaat lottoa 30 vuoden ajan 500 kruunulla kuukaudessa, olet hyvin todennäköisesti menettänyt miljoonan. Jos olisit sen sijaan päättänyt sijoittaa tuon viisisatasen osakerahastoon, sinusta olisi varsin todennäköisesti tullut miljonääri. Kaikkia munia ei kannatakaan laittaa samaan koriin – on parempi valita säästömuodoksi ODINin osakerahasto.

Säästäminen = myöhempään hetkeen siirretty kulutus

Säästömuotoa valittaessa on tärkeää ottaa laskelmissa huomioon vuotuinen hinnannousu. Norjan keskuspankki on tähdännyt 2,5 prosentin vuotuiseen hinnannousuun. Toisin sanoen tuote, joka maksaa tällä hetkellä 100 kruunua, maksaa ensi vuonna periaatteessa 102,50 kruunua. Viiden vuoden kuluttua sama tuote maksaa 113 kruunua ja kymmenen vuoden kuluttua 128 kruunua.

Siksi oma säästäminen on tärkeää järjestää sellaisella tavalla, joka mahdollistaa tämänhetkisellä toivomuslistalla olevien tuotteiden ostamisen myös tulevaisuudessa. Tavoitteena on siis ostokyvyn säilyttäminen tai kaikkein mieluiten sen vahvistaminen.

Vero- ja inflaatiovaikutuksen huomioimisen jälkeen laskelma osoittaa, että odotettavissa olevan tuoton tulee olla vähintään 5 prosenttia, jotta ostokyky säilyy tai mieluiten lisääntyy entisestään. Useimmissa tapauksissa osakerahastoon säästämisellä on suotuisa vaikutus siihen.

Miksi osakesäästäminen synnyttää lisätuottoa?

Rahastosäästäminen tarjoaa parempaa odotettavissa olevaa tuottoa kuin muut perinteiset säästömuodot kuten pankkisäästäminen. Korkeampi tuotto johtuu siitä, että säästöjesi kohteena oleva rahasto on sijoittanut yhtiöihin, jotka kerryttävät lisätuottoa koko ajan.

Niin kauan kuin tuotanto kasvaa ja yhteiskunta tuottaa yhä enemmän, osakemarkkinoilla tapahtuu pitkällä aikavälillä enemmän nousua kuin laskua. Tämä sama liikkeelle paneva voima nostaa työntekijöiden palkkatasoa ja elintasoa, parantaa terveyspalveluja ja hyvinvointia sekä ympäristöystävällistä teknologiaa muutamia mainitaksemme.

Tämä tekijä vaikuttaa siis erittäin olennaisesti sekä pitkällä aikavälillä tapahtuvaan ostovoiman säilymiseen että sen vahvistamiseen.

Matematiikka on paras ystäväsi

Osakemarkkinoiden lisätuotto sekä matematiikka ovat (taas vaihteeksi) oivallinen pari pitkäjänteisestä säästämisestä puhuttaessa. Korkojen korkovaikutus tarjoaa ajan myötä erittäin hyvän tuloksen esimerkiksi pankkisäästämiseen verrattuna:

 

  • Kymmenen vuoden säästöhorisontti, jossa vuotuinen tuotto on 7,2 prosenttia, kaksinkertaistaa sijoituksesi arvon ajanjakson kuluessa
  • Tyypillinen säästötili, jonka vuosikorko on 3,6 prosenttia, kaksinkertaistaa sijoituksesi arvon 20 vuodessa

Graf over fond - ODIN forvaltning

 

Erittäin hyvä pitkän aikavälin tuotto

ODINin osakerahastojen keskimääräinen vuotuinen tuotto on ollut kymmenen viime vuoden aikana noin 9 prosenttia. Tämä todistaa, että investointifilosofiamme ansiosta sinä asiakkaana saat vankan pitkän aikavälin tuoton, joka sekä säilyttää ostovoiman että kasvattaa sitä myös tuulisina aikoina.

Katso rahastojemme tuottoluvut tästä

ODIN tarjoaa laajan säästöratkaisujen valikoiman

ODIN tarjoaa laajan säästöratkaisujen valikoiman, joka käsittää sekä osake-, korko- että yhdistelmärahastoja. Löydät sinulle sopivan ratkaisun oman säästöhorisonttisi ja sen perusteella, kuinka suuria heilahteluja olet valmis sietämään.

Rahastosäästäminen on helppoa

Kun puhumme HELPPOUDESTA, tarkoitamme KANNATTAVUUTTA, YKSINKERTAISUUTTA, TURVALLISUUTTA JA VAROJEN KÄYTETTÄVISSÄ OLOA. Ne ovat arvokkaita ominaisuuksia sinulle rahastosäästäjänä.

Näin ostat ODINin rahastoja