Vuosikertomukset ja osavuosikatsaukset

Tutustu ODINiin ja lue kuluneen vuoden tapahtumista laadittu tiivistelmä. Tutki rahastojen salkkuja, lue salkunhoitajien rahastokatsauksia, hallituksen toimintakertomus ja ODINin vuosikertomus. Annamme lisäksi väliaikatietoja puolen vuoden välein laatimissamme osavuosikatsauksissa.

Vuosikertomus

 • Osakerahastot 2023
  The year 2023 was one of somewhat mixed results for ODIN’s equity funds. Our Swedish funds were slightly behind the indices, while ODIN Norden had a good year.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2022
  Kuten muistamme, vuosi 2021 oli erittäin hyvä vuosi Odinin osakerahastoille. Vuosi 2022 oli monella tapaa päinvastainen. Riskinottohalukkuus laski ja korot nousivat merkittävästi. Tämän seurauksena sijoittajat kääntyivät paljon todennäköisemmin arvoyhtiöiden puoleen eli yrityksiin, jotka ovat edullisia suhteessa yhtiön nykyisiin tuloihin ja varoihin.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2021
  Olemme vuonna 2021 tarjonneet erittäin hyvää tuottoa asiakkaillemme. Osakerahastojemme pääomapainotettu kokonaistuotto on kokonaista 31,7 prosenttia. ODIN Kiinteistö ja ODIN Small Cap nousivat kumpikin noin 50 prosenttia. Vaikka tuotot vaihtelevat hieman rahastojen välillä, kaikki ODINin rahastot ovat vuonna 2021 tuottaneet lisäarvoa suhteessa vertailuindekseihinsä.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2020
  Vuoden 2020 alussa hyvin harva näki mitä vuosi tuo tullessaan. Vuosi oli monille äärimmäisen huono. Yli miljoona ihmistä menetti henkensä pandemian seurauksena. Paljon useammista tuli työttömiä. Mutta samaan aikaan pörsseissä taottiin uusia ennätyksiä.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2019
  Vuosi 2019 oli erikoinen myönteisissä merkeissä. Siitä tuli yksi edellisen vuosikymmenen parhaisiin kuuluva vuosi pörsseissä keskuspankkien ekspansiivisuuden ja makrotalouksien heikkenemisen vuoksi. Tästä voi oppia sen, että vuosi sitten vallinnut skeptisyys teki viime vuodesta suurien mahdollisuuksien vuoden.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2018
  Vuosi 2018 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen maailman kaikilla sekä osake- että luottomarkkinoilla. Makrotalouden heikkenemisen ja kauppasotien ajankohtaisuus on luonut paljon epävarmuutta talouden laskusuhdanteen todellisesta alkamisajankohdasta.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2017
  Globaalit osakemarkkinat kehittyivät positiivisesti vuonna 2017, ja vuoden mittaan on saavutettu useita huippunoteerauksia. Varsinkin Yhdysvaltain osakemarkkinoilla kehitys oli voimakasta, kun eri indeksien tuotto oli 20-30 prosentin luokkaa. Yhdysvaltain talous on kasvanut vahvasti ja yritysten tulokset ovat olleet hyviä.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2016
  Kaiken kaikkiaan osakemarkkinoilla laajat eurooppalaiset ja japanilaiset osakeindeksit kehittyivät vaisusti kautta vuoden, kun taas amerikkalaiset ja brittiläiset pörssit nousivat 10-15 prosenttia.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2015
  Me ODINissa sijoitamme yhtiöihin, joilla on osaava johto, hyvin sujuva liiketoiminta ja vahva markkina-asema, kun markkinoilla on sellaisia yhtiöitä tarjolla houkuttelevaan hintaan.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2014
  ODIN on olemassa asiakkaitaan varten. Pyrkimyksenämme on tarjota hyvää pitkän aikavälin tuottoa maltillisella riskillä. Tämän tavoitteen saavuttamisen myötä pystymme myös varmistamaan ODINin menestyksen jatkossakin.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2013
  Vuoden 2013 sana oli "Taper". Tätä ohutta kynttilää tarkoittavaa harvinaista englanninkielistä ilmaisua käytetään myös ilmaisemaan taantumaa tai maltillista vähenemistä. Finanssimarkkinoiden kannalta sen merkitys oli kaikkea muuta kuin maltillinen.
  Lue raportti tästä

Osavuosikatsaus

 • Osavuosikatsaus 2023
  Osakerahastomme ovat tuottaneet hyvin tämän puolen vuoden aikana. Yleinen osakemarkkinoiden nousu yhdistettynä heikkoon Norjan kruunuun on ollut erittäin suotuisa kansainvälisille rahastoillemme.
  Lue raportti tästä
 • Osavuosikatsaus 2022
  Vuoden 2022 ensimmäinen puolisko jää historiaan yhtenä heikoimmista hyvin pitkään aikaan. Suurin osa kursseista on laskenut merkittävästi uudenvuoden jälkeen. Suunnilleen kaikki, mikä nosti kursseja viime vuosina, on kääntynyt vuonna 2022.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2021
  Vastuullisuus on hyvin keskeinen asia ODINin sijoitusprosessissa. Olemme lähellä omistamiemme yhtiöiden johtoa ja käymme aktiivista vuoropuhelua vaikuttaaksemme kestävyysponnisteluihin ja korostaaksemme niiden merkitystä asialistalla. Olemme eri toimin myös entisestään vahvistaneet kestävyystyötämme vuoden alkupuoliskon aikana.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2020
  Tänä vuonna saatiin muistutus siitä, että osakemarkkinoilla tapahtuu muutoksia. Ajan mittaa osakemarkkinat nousevat, mutta matkan varrella odottaa useita ylä- ja alamäkiä. Juuri rajut kurssimuutokset tuovat osakemarkkinoille riskejä, mutta pitkän ajan kuluessa osakkeet tuottavat paremmin kuin riskittömät vaihtoehdot.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2019
  Vuoden 2019 alkupuoliskolla rahoitusmaailmaa leimasivat vahvasti kehittyneet pörssikurssit, geopoliittinen epävarmuus, muuttuvat korkotasoon kohdistuvat odotukset ja makrotalouden tunnuslukujen heikkeneminen.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2018
  Vuoden 2018 alkupuoliskoa leimasivat levottomat pörssit ja rahastojemme kehitys oli vaihtelevaa.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2017
  Ensimmäisen vuosipuoliskon pörssikehitys oli hyvä ja useimmat markkinat nousivat.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2016
  Pätevä johto on yksi tärkeimpiä kriteerejä, joita katsomme valitessamme sijoituksia ODIN-rahastoihin.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2015
  Vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon tuloskehitys oli suotuisa asiakkaittemme ja näin ollen myös ODINin kannalta.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2014
  Mielestämme selkeä viestintä siitä, miten hallinnoimme varojasi, on ensisijaisen tärkeää. Uskomme, että avoin ja selkeä viestintä luo pohjan sille luottamukselle, josta me salkunhoitajana olemme riippuvaisia. Olemme siksi käyttäneet alkuvuodesta 2014 aikaa muotoillaksemme sijoitusfilosofiastamme mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän.
  Lue raportti tästä