Vuosikertomukset ja osavuosikatsaukset

Tutustu ODINiin ja lue kuluneen vuoden tapahtumista laadittu tiivistelmä. Tutki rahastojen salkkuja, lue salkunhoitajien rahastokatsauksia, hallituksen toimintakertomus ja ODINin vuosikertomus. Annamme lisäksi väliaikatietoja puolen vuoden välein laatimissamme osavuosikatsauksissa.

Vuosikertomus

 • Osakerahastot 2018
  Vuosi 2018 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen maailman kaikilla sekä osake- että luottomarkkinoilla. Makrotalouden heikkenemisen ja kauppasotien ajankohtaisuus on luonut paljon epävarmuutta talouden laskusuhdanteen todellisesta alkamisajankohdasta.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2017
  Globaalit osakemarkkinat kehittyivät positiivisesti vuonna 2017, ja vuoden mittaan on saavutettu useita huippunoteerauksia. Varsinkin Yhdysvaltain osakemarkkinoilla kehitys oli voimakasta, kun eri indeksien tuotto oli 20-30 prosentin luokkaa. Yhdysvaltain talous on kasvanut vahvasti ja yritysten tulokset ovat olleet hyviä.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot 2016
  Kaiken kaikkiaan osakemarkkinoilla laajat eurooppalaiset ja japanilaiset osakeindeksit kehittyivät vaisusti kautta vuoden, kun taas amerikkalaiset ja brittiläiset pörssit nousivat 10-15 prosenttia.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2015
  Me ODINissa sijoitamme yhtiöihin, joilla on osaava johto, hyvin sujuva liiketoiminta ja vahva markkina-asema, kun markkinoilla on sellaisia yhtiöitä tarjolla houkuttelevaan hintaan.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2014
  ODIN on olemassa asiakkaitaan varten. Pyrkimyksenämme on tarjota hyvää pitkän aikavälin tuottoa maltillisella riskillä. Tämän tavoitteen saavuttamisen myötä pystymme myös varmistamaan ODINin menestyksen jatkossakin.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2013
  Vuoden 2013 sana oli "Taper". Tätä ohutta kynttilää tarkoittavaa harvinaista englanninkielistä ilmaisua käytetään myös ilmaisemaan taantumaa tai maltillista vähenemistä. Finanssimarkkinoiden kannalta sen merkitys oli kaikkea muuta kuin maltillinen.
  Lue raportti tästä

Osavuosikatsaus

 • Osakerahastot - 2018
  Vuoden 2018 alkupuoliskoa leimasivat levottomat pörssit ja rahastojemme kehitys oli vaihtelevaa.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2017
  Ensimmäisen vuosipuoliskon pörssikehitys oli hyvä ja useimmat markkinat nousivat.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2016
  Pätevä johto on yksi tärkeimpiä kriteerejä, joita katsomme valitessamme sijoituksia ODIN-rahastoihin.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2015
  Vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon tuloskehitys oli suotuisa asiakkaittemme ja näin ollen myös ODINin kannalta.
  Lue raportti tästä
  Instituutiorahastot - 2015
  Tempoilevat markkinat ovat opettaneet meille, että pitkäjänteisyys kannattaa. Toivomme myös asiakkaittemme tiedostavan saman asian.
  Lue raportti tästä
 • Osakerahastot - 2014
  Mielestämme selkeä viestintä siitä, miten hallinnoimme varojasi, on ensisijaisen tärkeää. Uskomme, että avoin ja selkeä viestintä luo pohjan sille luottamukselle, josta me salkunhoitajana olemme riippuvaisia. Olemme siksi käyttäneet alkuvuodesta 2014 aikaa muotoillaksemme sijoitusfilosofiastamme mahdollisimman yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän.
  Lue raportti tästä
  Instituutiorahastot - 2014
  Me ODINissa olemme oppineet, että perusteellinen riskiarviointi on välttämätön edellytys hyvän tuoton saavuttamiseksi. Siksi meillä on selkeä käsitys siitä, mikä riski meidän on syytä ottaa ja mikä ei. Pitkäjänteisenä sijoittajana emme kanna huolta pääomamarkkinoiden yleisistä kurssiheilahteluista.
  Lue raportti tästä