Muutos rahastojen määräajassa

ODIN muuttaa torstaina 1. kesäkuuta kaikkien rahastojemme määräajat samaan aikaan rahastojen oston/myynnin/vaihdon osalta. Uusi aika on klo. 13.00.

Menettely rahasto-osuuksien merkitsemiseksi (osto) ja lunastamiseksi (myynti) tai vaihtamiseksi rahastosta toiseen

Merkinnän, lunastuksen tai rahastonvaihdon määräaika on ennen klo 13:00 (Suomen aikaa) joka arkipäivä.

Merkintä voidaan suorittaa jos tarvittavat merkintätiedot sisältävä kirjallinen ilmoitus on tullut ODIN Forvaltning AS:ään, merkintää vastaavat varat on vastaanotettu rahaston tilille ja mahdollinen henkilöllisyyden tarkistus suoritettu. Osuuksien hinnan määritys tapahtuu samana arkipäivänä. ODIN Emerging Markets rahaston osalta hinnan määritys tapahtuu seuraavana arkipäivänä.

Rahasto-osuuksien lunastamista varten lähetetään ODIN Forvaltning AS:lle tarvittavat tiedot sisältävä kirjallinen ilmoitus ennen määräajan umpeutumista. Lunastus tapahtuu saman arkipäivän kurssin mukaan. ODIN Emerging Markets rahaston osalta lunastus tapahtuu seuraavan arkipäivän kurssin mukaan.

Rahastoyhtiö suorittaa maksun lunastetuista osuuksista asiakkaan osoittamalle pankkitilille yleensä kahden pankkipäivän kuluessa lunastuskurssin vahvistamisesta. Lunastettujen osuuksien maksut suoritetaan rahastolajin valuutassa.

Rahastoa vaihdettaessa kurssi määräytyy yleensä samana pankkipäivänä. ODIN Emerging Marketsin osalta seuraavana päivänä.

Merkinnät, lunastukset tai vaihdot hoitaa ODIN Forvaltning AS.  Osuuksien merkitsemistä tai lunastamista tai rahaston vaihtamista koskeva pyyntö voidaan lähettää kirjeitse, faksilla tai käyttämällä ODIN Forvaltning AS:n hyväksymää sähköistä palvelua (ODIN Online).

Rahasto on normaalisti avoinna merkintää, lunastusta ja vaihtoa varten kaikkina pankkipäivinä  ja se suljetaan, kun rahaston tai sen osan piirissä olevat arvopaperit eivät ole hinnoiteltuina suljettujen kansallisten markkinoiden vuoksi.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.