Puolivuosiraportti ODIN rahastojen kestävyystyöstä

Vaikka tämä vuosipuolisko on ollut epätavallinen, se ei tarkoita, että keskittymiskykymme yrityksiin olisi herpaantunut. Päinvastoin. Vuoropuhelu yritysten kanssa on siirtynyt fyysisistä neuvotteluhuoneista digitaalisiin ratkaisuihin.

Viime kuukausien aikana käydyt keskustelut ovat liittyneet enimmäkseen Covid-19-pandemiaan ja siihen, miten yhteiskunnan sulkeminen vaikuttaa yritysten talouteen ja henkilöstön työtilanteeseen. Osa kevään yhtiökokouksista siirrettiin myöhemmiksi, mutta suurin osa niistä on järjestetty digitaalisesti. Olemme vuoden alkupuoliskolla työstäneet ODIN:in lähestymistapaa kestävään kehitykseen sisäisesti. ESG-valiokunnan säännöllisissä tapaamisissa ja hallituksen kokouksissa olemme laatineet ODINin kestävän kehityksen strategiaa tuleville vuosille.

Kuten sanottu, olemme käyttäneet aikaa yhtiökokouksiin osallistumiseen ja keskustelleet rahaston sijoituskohteiden kanssa erityisesti silloin, kun markkinoilla on ollut kaikkein myrskyisintä. Olemme pitkän aikavälin omistajana kehottaneet leikkaamaan osingoista ja keskittymään taseen vahvistamiseen.

Lisäksi olemme pyytäneet monilta rahaston sijoituskohteina olevilta yrityksiltä tietoja hiilidioksidipäästöistä. Olemme kehottaneet raportoimattomia yhtiöitä aloittamaan raportoinnin ja myös kannustaneet raportoijia käyttämään yhtenäistä raportointistandardia, jotta voimme vertailla yhtiöitä helpommin keskenään. On ilahduttavaa huomata, että olemme päässeet joidenkin yritysten suhteen tuloksiin.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.