Vi sänker avgiften på ODIN Sverige

Från och med december sänker ODIN förvaltningsavgiften för ODIN Sverige från 2 % till 1,2 %. Sverigefonden är en aktivt förvaltad fond med stark utveckling som nu kan köpas till ett mycket attraktivt pris.

Beprövad förvaltningsfilosofi

ODIN står för en aktiv och indexoberoende förvaltning. Alla innehav analyseras grundligt och investeringar görs efter noggranna och beprövade processer. Samtliga av ODIN fonders portföljer är koncentrerade, med en hög aktiv andel*, där förvaltningsfilosofin är densamma idag som när ODIN grundades för 25 år sedan.

ODIN Sverige

Sverigefonden startades 1994 och förvaltas enligt samma förvaltningsfilosofi som alla ODINs fonder.

– Vår förvaltning fokuserar på värdeskapande kvalitetsbolag som över tid lyckas skapa resultat år efter år. Och det är just i denna långsiktighet, och i de stränga krav vi har på kvalitet i bolagen vi investerar i, som mycket av vår framgång med fonden ligger, säger fondens ansvariga förvaltare Vegard Søraunet.

Småbolag i fokus

– Fonden har ett all-cap mandat men i dagsläget har fonden en relativt stor andel investerat i småbolag. Detta beror primärt på att vi ser goda tillväxtmöjligheter i småbolag framöver.

– Dessa bolag är i större grad exponerade mot den svenska inhemska ekonomin som står stark i en annars osäker omvärld. I den senaste korrektionen på börsen har vi tagit tillfället i akt att investera i flera kvalitetsbolag som Fenix Outdoor, Beijer Alma och Sweco på mycket attraktiva kurser, förklarar Vegard Søraunet.

Konkurrenskraftigt erbjudande

ODINs Sverigefond har i över 20 år varit bland de främsta aktivt förvaltade Sverigefonderna på marknaden. Fonden har haft en mycket stark utveckling med en genomsnittlig årlig avkastning på 17,5 % sedan starten 1994**.

-ODIN Fonder är en långsiktig, aktiv och ansvarsfull fondförvaltare och vi har funnits på den svenska marknaden länge. Våra fonder har god historik, vi har kompetenta och erfarna förvaltare och en modern plattform för handel och distribution, säger Tomas Hellström, VD på ODIN Fonder.

-Med det nya lägre priset på ODIN Sverige har vi tagit ett stort kliv framåt för att skapa ett ännu mer konkurrenskraftigt erbjudande för våra kunder. Det bådar gott för framtiden, avslutar Tomas Hellström.

*aktiv andel beskriver hur mycket fondens innehav avviker från sammansättningen av fondens referensindex

**avkastningstal per 30.10.2015

Beställ ODINs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om dina fondinnehav hos ODIN och på vilket sätt vi jobbar för att säkerställa en så bra avkastning som möjligt. Dessutom får du några nyttiga spartips på vägen.