Makrokatsaus: Myönteinen ilmapiiri maaliskuussa

Maaliskuu oli kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla hyvä kuukausi ja markkinoiden tammi-helmikuun korkea volatiliteetti tasoittui.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Dow Jones-indeksi nousi 7 prosenttia ja kiinalainen Shanghai-indeksi nousi kuukauden aikana 12 prosenttia.

Öljyn tynnyrihinta on viime aikoina pysynyt melko vakaana noin 40 dollarissa. Monet öljymarkkinoiden analyytikot ovat sitä mieltä, että öljyn tarjonnan ja kysynnän välinen tasapaino saavutetaan vuoden 2017 aikana, ja optimistisimmat heistä uskovat sen voivan tapahtua jo vuoden 2016 lopulla. Monet suurista öljyntuottajista kokoontuvat huhtikuun puolivälissä Qatariin keskustelemaan öljyn tuotannon rajoittamisesta.

Rahoitusmarkkinat reagoivat kielteisesti 22.3. Brysselissä tapahtuneisiin terrorihyökkäyksiin, mutta kielteiset vaikutukset eivät muodostuneet pitkäaikaisiksi. Mielenkiintoista on, että Englannin punta heikkeni huomattavasti hyökkäysten jälkeen, kun markkinat pelkäsivät “Brexitin” eli Ison-Britannian eron EU:sta muuttuneen entistä todennäköisemmäksi.

Lue koko raportti tästä: ODINin makrokatsaus 3 2016

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.