Makrokatsaus: Osakkeet nousussa lokakuussa

Lokakuulla on jo pitkään ollut huono maine rahoitusmarkkinoilla. Useat osakemarkkinoiden suurista romahduksista ovat tapahtuneet nimenomaan tässä kuussa.

Tänä vuonna lokakuu oli sen sijaan suotuisa kuukausi osakemarkkinoilla, ja huomattava osa edellisten kahden kuukauden pudotuksista kääntyi suunnaltaan päinvastaiseksi. Volatiliteetti, jota on tässä mitattu amerikkalaisella VIX-indeksillä, oli korkealla elokuussa ja syyskuussa mutta on nyt palannut kesää edeltävälle tasolle. Tämä viestii siitä, että riskinottohalukkuus on lisääntymässä.

Finanssimarkkinoilla tunnettu levottomuus ei ole kuitenkaan kokonaan kaikonnut; globaaliin kasvuun, muun muassa Kiinan ja muiden kehittyvien talouksien kasvuun kiinnitetään edelleenkin runsaasti huomiota. Luottoluokitusyhtiöt ovat viime kuukausina laskeneet useiden maiden kuten Japanin, Ranskan ja Brasilian luottoluokitusta. Markkinoita rauhoittavat kuitenkin eri puolilla maailmaa toimivat keskuspankit, jotka vakuuttavat olevansa valmiita ryhtymään elvytystoimiin tilanteen niin vaatiessa. Näkymät, joiden mukaan korkotaso pysyy matalana vielä monen vuoden ajan, vaikuttavat myönteisesti osakkeiden, luottojen ja kiinteistöjen kaltaisen riskipitoisen omaisuuden kehitykseen.

Lue koko raportti tästä: ODINin makrokatsaus 10 2015

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
Mariann Stoltenberg Lind on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta korkosalkunhoitajana. Hän toimii nyt ODINin korkorahastojen salkunhoitajana yhdessä Nils Hastin kanssa.

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.