Tarjous ODIN Finland- rahastossa olevasta Sanitecista

Sveitsiläinen Geberit on tehnyt ostotarjouksen ODIN Finlandin salkussa olevasta Sanitecista.

Tarjous on 97 SEK osakkeelta, joka ylittää 55 prosentilla tarjouspäivän (14.10.) kurssin. Sanitecin paino on noin 3 % ODIN Finland-rahastosta.

Sanitec valmistaa kylpyhuone ja wc-kalusteita. Sanitec omistaa vahvoja tuotemerkkejä kuten Ifö, IDO, Keramag ja Sphinx. Sanitecilla on vahva markkina-asema Keski- ja Pohjois-Euroopassa, mikä takaa sille tasaisen myynnin ja vähäiset hintapaineet. Sanitecilla on 18 tuotantopistettä Euroopassa ja noin 6200 työntekijää. Pääkonttori on Suomessa.

Sanitec oli aiemmin osa Wätsilää, joka myi sen 2000-luvun alussa saksalaiselle pääomasijoittajalle. 2005 ruotsalainen pääomasijoittaja EQT osti Sanitecin. Sanitec listautui Tukholman pörssiin 2013.

Ostimme ensimmäiset osakkeet rahastoon kun yritys listattiin vuoden 2013 lopussa hintaan 61 SEK. Olemme lisänneet yhtiön painoa tänä vuonna. ODIN Finland omistaa nyt 0,93 % yhtiöstä. Ostimme yhtiötä, koska mielestämme yhtiön arvo ylitti selvästi sen markkina-arvon. Geberitin ostotarjous osoitti arviomme oikeaksi. Sanitec ei ole ODIN Finlandin vertailuindeksissä.

Salkunhoitaja Truls Haugen kommentoi: Olemme tyytyväisiä Geberitin tekemään ostotarjoukseen. Sanitec on hyvin johdettu yhtiö, jota olen seurannut vuosikausia. Olimme mukana listausannissa 2013 ja ostimme lisää osakkeita 2014. Olemme tyytyväisiä osakkeen kehitykseen.

Kirjoittanut

Vanhempi salkunhoitaja
<span style="color: #1a1a1a;">Truls Haugen on ODIN Norden rahaston salkunhoitaja. Hän on työskennellyt ODINilla vuodesta 1996.</span>

Tilaa ODINin uutiskirje

Pysy ajan tasalla rahastojesi kehityksestä ja siitä, miten pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalla. Lisäksi saat hyödyllisiä säästämisvinkkejä matkan varrella.